SmSF-Logo  

 

Smålands Schackförbund
Kent Lindgren

 
 
Aktuellt

Kalendern

Förbundshandbok

Protokoll

Rating

Länkar

Historik

Gamla nyheter

 

 

Datum: 2004-12-17
Namn: Kent Lindgren
Ålder: nästan 50
Rating: Vad är det? Tja, mitt är väl fortfarande fyrsiffrigt. Det händer t o m att jag passerar 1400 och får vara med på förbundets ratinglista...
Klubb: Oskarshamns SS
Bor: Oskarshamn
Familj: Ja
 

   

Du är alltså ordförande i Smålands Schackförbund? Varför det?

Bra fråga, det blir vad medlemmarna gör det till, vare sig mer eller mindre. Det vi kan göra är att hjälpa till med administration som krävs i olika sammanhang. Möjligen kan vi därutöver ge råd och tips till klubbarna.

Hmm, Smålands Schackförbund… det låter maffigt. Då har du tjänstebil, va? Småland är ju stort.

Nä, men jag borde ha det, för som sagt, Småland är stort. Min ersättning består i reseersättning (16:-/mil) och ersättningar för kostnadsutlägg. Därutöver kan jag ta ut mitt årliga arvode på 1000:- om jag vill, på samma sätt som resten av styrelsen och länskommittéerna. Vi pratar om ideellt arbete precis som i Sveriges Schackförbund. Å andra sidan kan jag resa långt på min förhoppning att jag gör någon nytta för att schacket ska förflyttas framåt. När detta inte längre är verklighet så är jag förhoppningsvis bortvald sedan länge...

Hur hinner du med allt? Som ordförande måste du väl vara med i en massa turneringar med stormästare och andra höjdare?

Nä, så här är det. Jag har ställt upp på ett administrativt uppdrag vilket innebär att jag till stor del får avstå från att spela själv (tyvärr). Jag ställer gärna upp i hur många turneringar som helst i rent PR-syfte, trots att tiden saknas, men har som sagt egentligen inte tid att spela. Anledningen till mitt engagemang i SmSF är inte min spelstyrka utan min vilja/förhoppning att kunna åstadkomma något som för schacket framåt. Jag hinner inte särskilt mycket men med en duktig styrelse hinner SmSF göra en hel del, det är det som räknas. Hur jag hinner med allt? Det gör jag inte! En enskild individ kan aldrig göra något mer än att i bästa fall motivera andra att åstadkomma något.

Faktum är att den viktigaste uppgiften för SmSF är att ordna med tävlingar, utbildningar och annat så att DU kan få spela schack!

 

   

Vi sitter ju hemma i klubben och flyttar träklotsar på tid. Vad ska vi då ha alla schackförbund till? Det är ju så många: Småland, Skåne, Östergötland, Blekinge, Sverige, internationellt – man blir ju bara förvirrad!?

Jo, och i förlängningen har vi väl alla råd med en masonitskiva, så varför då ha en massa schackklubbar? I stort så tror jag att mitt engagemang i Schacksverige är bra bl a för att vi ska ha ett landslag. Å andra sidan för att vi ska ha skolverksamhet med juniorer i något litet samhälle. Vilket är viktigast? Jag vet inte, men detta är verksamheter som pågår då jag med flera bestämt oss för att spela i en schackklubb. Spela schack, få träffa kompisarna, göra något annat en dag i veckan mm.

Har du nån vision?

Ja, att växla ner schackspelet på "Fia-nivån", kan du spela så gör det! Man måste inte vara jätteduktig i schack, smart och världsbäst för att umgås i en schackklubb. Varför spelas det schack överallt utomlands (oavsett nivå) men i Sverige bara i klubbarna för de "intellektuella"??? Spela schack ska vara roligt!

Varför står det aldrig nåt om Småland i Tidskrift för Schack?

Det gör det visst! Har du verkligen läst den? Men vi ska komma ihåg att TfS bevakar hela Sverige, inte bara Småland...

Senast lästa bok?

Leif Pandore, "Skit i traditionerna"

Schackbok, menar jag naturligtvis!!

Behöver man läsa schack?

Topp 3 betänketider?

5-min samt långpartier (i mån av tid)

Parti som du är extra stolt över? Får vi se det?

Javisst, det finns några dussin som kommer att publiceras på SmSF:s hemsida i sinom tid.

Parti som du försöker glömma?

Nu förstod jag inte frågan...!

Intervjuare: Gert Brushammar

 

Smålands Schackförbund
c/o Ewa Fritz
Getingstigen 28
593 52  VÄSTERVIK

webmaster@smalandsschack.se

Webplatsen senast uppdaterad: 2006-05-21
Webmaster:
Gert Brushammar